SSHQ – SuitSupply, Amsterdam

Constructor
Realisation 2017-2019
Services System design, Structural design, Building physics, Materials, Complex geometry design, Environmental physics
Fields Roof terrazzesFacade maintenance systemsOpaque facadesGlass facades

The new Suit Supply Headquarters is designed as a floor wise staggered high rise. Out of the building geometry two vertical façades, a sloped stepped façade and an inclined stepped façade are evolved.

All façades are based on a picture frame layout, respectively grid with recessed interface panels. Additionally, due to the sloped geometry roof terraces in various sizes and visa verse due to the inclined geometry soffits facades are generated.

All facades including the glass balustrades are developed based on the same design language taking a similar façade tectonic through the whole building

The glazed facades has been developed with a very clear glass build-up and no exterior solar shading. The solar energy is controlled by internal curtains, creating a cavity between the glass facade and curtains ventilation via grill in the ceiling.

The roof terraces are accessed through large folding doors developed as a bespoke design.